Μετα-συνεδριακό

Διεθνές Σεμινάριο

Επαγγελματικής Ανάπτυξης

Κυριακή 29 Απριλίου 2018,

10.00 πμ – 7.30 μμ, Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ, Ρόδος

Διοργάνωση:

 Εργαστήριο Έρευνας στην Πρακτική και Εφαρμοσμένη Φιλοσοφία (Ε.Ε.Π.Ε.Φ.), Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

« “Παίζοντας” με “χειρονομίες”:

Πτυχές και προβληματισμοί

της Πραξιακής  Φιλοσοφία

της Μουσικής Εκπαίδευσης στην τάξη»

Περιγραφή

  Το μετα-συνεδριακό διεθνές σεμινάριο επαγγελματικής ανάπτυξης (με τίτλο “Παίζοντας” με “χειρονομίες”: Πτυχές και προβληματισμοί της Πραξιακής  Φιλοσοφίας της Μουσικής Εκπαίδευσης στην τάξη), στηρίζεται στη θεματική της 1ης Διεθνούς Biennale Πρακτικής Φιλοσοφίας 2018 «Φιλοσοφία στην Πράξη. Η φιλοσοφική χειρονομία: ενεργήματα πολιτικά, ηθικά, εκπαιδευτικά, καλλιτεχνικά» (//practphil-biennale.aegean.gr/). Επιπλέον έρχεται ως συνέχεια σειράς σεμιναρίων που αφορούν στην Επαγγελματική Ανάπτυξη των Εκπαιδευτικών με τον τίτλο «Ενσωμάτωση της Φιλοσοφίας στη Μουσική»,  τα οποία εγκαινίασε το Εργαστήριο Έρευνας στην Πρακτική και Εφαρμοσμένη Φιλοσοφία (Μάρτιος 9 - 11, 2017). Η θεματική του διεθνούς σεμιναρίου επιχειρεί για πρώτη φορά την πραγμάτευση της έννοιας της χειρονομίας στη Μουσική Πράξη.

Φιλοσοφία

Στο πλαίσιο του μετα-συνεδριακού Διεθνούς Σεμιναρίου Επαγγελματικής Ανάπτυξης (CPD) θα να τεθεί  στο κέντρο της προσοχής των συμμετεχόντων/ουσών η χειρονομία ως απελευθερωτικό μέσο απαλλαγής από επιβεβλημένες ιδέες, σκέψεις και καθορισμούς, συμβάλλοντας στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνονται την μουσική πράξη, ενθαρρύνοντας «απρόβλεπτες», από το επίσημο αναλυτικό πρόγραμμα, εμφανίσεις & αξιοποιήσεις της. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν φιλοσοφικές και / ή μεθοδολογικές ανησυχίες / πρακτικές με εισηγητές/τριες από διαφορετικές χώρες (Αμερική, Ελβετία, Φινλανδία, Ισπανία, Ελλάδα)  θέτοντας τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Σε ποιο βαθμό η Πραξιακή Φιλοσοφία είναι δεκτική απέναντι στην πρόκληση της «χειρονομίας» που εμπεριέχει την κατανόηση, τη διεύρυνση και τη βελτίωση της μουσικής εμπειρίας εντός της δικής της ιδιαιτερότητας;
  • Σε ποιο βαθμό μπορεί να συμμετέχει «η χειρονομία» σε αυτή τη διεύρυνση της εμπειρίας;
  • Η φιλοσοφική εμπειρία και η μουσική εμπειρία μπορούν να τροφοδοτήσουν η μία την άλλη, να συνεργαστούν;
  • Ποιοι τύποι μουσικών στόχων θα μπορούσαν να επιτευχθούν σε μια ανάλογη κατάσταση;
  • Ποια θα ήταν η αξία της ενσωμάτωσης της μουσικής στο πρόγραμμα σπουδών;
  • Πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε μουσικά τις πολιτισμικές προκλήσεις;

Αυτά τα ερωτήματα και οι πρακτικές, κοινές τόσο στη μουσική όσο και τη φιλοσοφία της, βρίσκουν ως τόπο συνάντησης τους, την εκπαίδευση. Αυτό, ίσως, είναι και ο λόγος για τον οποίο αναφορές στη μουσική τέχνη, εκπαιδευτικές εναλλακτικές λύσεις, καθώς και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες προσπαθούν να συνδυάσουν την καλλιτεχνική αλλά και τη φιλοσοφική παρέμβαση. Πιο συγκεκριμένα, η συζήτησή μας θα περιλαμβάνει / επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα στοιχεία όπως: Φιλοσοφία και Μουσική Εκπαίδευση, Μουσική αντίληψη, Μουσική και ακρόαση σε περιβάλλοντα, Ηθικές διαστάσεις της Μουσικής και της Ακρόασης εντός πλαισίου, μουσικά παράγωγα, μουσική ταυτότητα, μουσική έκφραση, Μουσικο-συναισθηματικές εμπειρίες, Μουσικές αξίες.

Γλώσσα διεξαγωγής σεμιναρίου: Αγγλική

Οικονομική Συμμετοχή

40€  Γενική εγγραφή

10€  Φοιτητές/τριες, (Προπτυχιακοί/ές, μεταπτυχιακοί/ές & υποψ. Διδάκτορες/Διδακτόρισσες )

ΔΩΡΕΑΝ  για όλους/ες τους/ις συμμετέχοντες/oυσες (εγγεγραμμένους/ες) στην Biennale

Στην οικονομική συμμετοχή περιλαμβάνονται η Βεβαίωση συμμετοχής & το έντυπο / ηλεκτρονικό υλικό.

Πρόγραμμα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ I: 10.00 - 11.45:

Εμψυχωτής/τρια:  

Laia Viladot Vallverdú, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Διδακτικής της Μουσικής, Πλαστικής και Φυσικής Έκφρασης, Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, Καταλονία (Ισπανία)

Albert Casals Ibáñez,  Λέκτορας, Παιδαγωγικό Τμήμα της Εκπαίδευσης, Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, Καταλονία (Ισπανία)

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ της BIENNALE

Κεντρική ομιλία: 12.00 – 1.00

Διάλειμμα: 1.00 – 2.00

Συμπόσιο Μουσικής : 2.00 – 4.00

(Εισηγητής/τριες: Markus Cslovjecsek, Kaarina Marjanen, Kαθηγ. Αναστασία Σιώψη, Μαρία Αργυρίου, Ε.Ε.ΔΙ.Π., Παν/μιο Αιγαίου)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ II4.15 – 5.45:

Εμψυχώτρια: Kaarina Marjanen, Επίκουρη Καθηγήτρια, Μουσική Παιδαγωγική, Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Laurea, Φινλανδία

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ III: 6.00 – 7.30:

Εμψυχωτής: Markus Cslovjecsek, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνών (PH FHNW), Βορειοδυτική Ελβετία

7.30: Λήξη Προγράμματος και παραλαβή βεβαιώσεων

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ – ΕΜΨΥΧΩΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Markus Cslovjecsek

Πρόεδρος του Τμήματος «Μουσικής Παιδαγωγικής» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνών Βορειοδυτικής Ελβετίας. Επισκέπτης καθηγητής στο Universitat Autonoma της Βαρκελώνης. Συν-συντάκτης της σειράς βιβλίων Mousikae Paideia για τον εκδοτικό οίκο Lang,  διετέλεσε διευθυντής του έργου Mathe macht Musik για τις Εκδόσεις Klett & Balmer. Ιδρυσε την διεθνή επιστημονική ερευνητική ομάδα της Διεθνούς Κοινότητας για τη Μουσική Εκπαίδευση (International Society for Music Education, ISME) “PRIME” (Πρακτική και Έρευνα στην Ολοκληρωμένη Μουσική Εκπαίδευση), & ηγήθηκε επιστημονικά των ευρωπαϊκών προγραμμάτων EU-Comenius Project: EMP - A Creative Way to Languages (2009-2012) και του EU-Comenius Project: EMP – Maths and Music (2013-2016). Ως Διευθύνων Σύμβουλος είναι υπεύθυνος για την cs-tools GmbH, όπου αναπτύσσει καινοτόμα εκπαιδευτικά υλικά (όπως το Creafon και το soundOscope) και φιλοξενεί εργαστήρια για την προώθηση της δημιουργικότητας σε οργανισμούς και επιχειρήσεις. Ιδρυτής και συν-διευθυντής της χορωδίας Kantorei Solothurn.

Albert Casals Ibáñez

Αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Εκπαίδευσης του Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. Είναι υπεύθυνος σεμιναρίων και μαθημάτων που αφορούν στην μετεκπαίδευση των εκπαιδευτικών στη γενική μουσική εκπαίδευση. Η διδακτορική του έρευνα εστιάζει στη σχέση της μουσικής με άλλα διδακτικά αντικείμενα, συνδέοντας τη θεωρία με τις διδακτικές πρακτικές. Είναι μέλος δικτύων και ερευνητικών ομάδων με δημοσιευμένα έργα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Συμμετείχε ως ειδήμων σε ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν στη διεπιστημονική μάθηση.

Kaarina Marjanen

Αποφοίτησε από τη Σχολή Νηπιαγωγών & ολοκλήρωσε τις σπουδές στη Μουσική Παιδαγωγική (Master of Arts, Lic.Phil. Ph.D.). Εξειδικεύτηκε στην Εκπαίδευση και Επαγγελματική Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών Μουσικής, με ειδικό ενδιαφέρον στη μουσική αλληλεπίδραση με επίκεντρο τον τομέα της προσχολικής αγωγής. Η επαγγελματική σταδιοδρομία της περιλαμβάνει τη διδασκαλία της σε φιλανδικά πανεπιστήμια, με πολλές συμμετοχές σε διεθνή έργα όπως το EU-Comenius Project: EMP - A Creative Way to Languages (2009-2012) (www.emportfolio.eu). Είναι μέλος της διεθνούς επιστημονικής ομάδας PRIME” (Πρακτική και Έρευνα στην Ολοκληρωμένη Μουσική Εκπαίδευση), της Διεθνούς Κοινότητας για τη Μουσική Εκπαίδευση (International Society for Music Education, ISME) & του διοικητικών συμβουλίων της Eapril & SIG Prime, CREAT, ISME, CCE Finland, καθώς και μέλος της Teosto / NCB Finland. Στο πλαίσιο της επιτροπής Eapril, είναι υπεύθυνη για την επικοινωνία και τη δικτύωση (https://www.eapril.org/governance), αλλά και του συντονισμού του "Cloud 9", μιας θεματικής ομάδας με τίτλο "Ήχοι και τέχνες στην εγκάρσια μάθηση" (https://www.eapril.org/node/32).

Αναστασία Σιώψη

Καθηγήτρια «Αισθητικής της Μουσικής», Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Μέλος ΣΕΠ στην «Ιστορία των Τεχνών στην Ευρώπη» στον «Ευρωπαϊκό Πολιτισμό», ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Εκτός από μουσικές σπουδές, έχει ολοκληρώσει σπουδές στην αρχιτεκτονική (πτυχίο Αρχιτεκτονικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής, Θεσσαλονίκη, 1989). Η διδακτορική της διατριβή (με επιβλέποντες καθηγητές: Professor David Charlton, Professor John Deathridge),  έχει τίτλο Richard Wagner’s «Der Ring des Nibelungen»: The Reforming of the Sword or, Towards a Reconstruction of the People’s Consciousness (Πανεπιστήμιο της East Anglia, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, U.K (1996). Συν-εκδότρια του ηλεκτρονικού διεθνούς μουσικολογικού περιοδικού με τίτλο «Ελληνικό Περιοδικό για τη Μουσική, την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό» (Hellenic Journal of Music, Education and Culture (HeJMEC), μαζί με τον Graham Welsh (Έκδοση Ένωσης Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΕΜΑΠΕ). Μέλος της συντακτικής επιτροπής του μουσικολογικού περιοδικού Μουσικός Λόγος, εκδόσεις του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και κριτική αναγνώστρια (peer reviewer) στο History Research (ISSN 2159-550X), academic journal published across the United States by David Publishing Company, Chicago, IL, USA. Ιδρυτικό στέλεχος του Ελληνικού Μουσικολογικού Συλλόγου (έτος ίδρυσης 2011).

Laia Viladot Vallverdú

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της επικεντρώνονται στην μουσική αλληλεπίδραση στην τάξη, στην αναλυτική μέθοδο και στη συλλογική σύνθεση της μουσικής. Συμμετέχει σε διεθνή επιστημονικά δίκτυα και ερευνητικά έργα αλλά και συγγραφικά σε εθνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Μαρία Αργυρίου

Ε.ΔΙ.Π, Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Μεταδιδακτορική ερευνήτρια του ίδιου τμήματος, κάτοχος M.Ed. στο Π.Μ.Σ. « Σπουδές στην Εκπαίδευση με κατεύθυνση τη Διοίκηση Σχολικών Μονάδων» (Ελληνικό Ανοικτό Παν/μιο) και στο Π.Μ.Σ. «Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων» (Παν/μιο Αιγαίου). Στη συγγραφική της ιδιότητα περιλαμβάνονται τα σχολικά εγχειρίδια Μουσικής της Α και Β Τάξης για το Δημοτικό, επιστημονικές επιμέλειες βιβλίων, μουσικοπαιδαγωγικές εκδόσεις και επιμέλειες σειρών για την εκπαίδευση γενικότερα. Είναι συν-επιμελήτρια της επιστημονικής περιοδικής έκδοσης για το 2018 «Μουσική σε Πρώτη Βαθμίδα» (http://mspv.primarymusic.gr/mspv/) και, από το 2008, συν-επιμελήτρια του open access ακαδημαϊκού περιοδικού Hellenic Journal of Music, Education and Culture (http://hejmec.eu/journal/index.php/HeJMEC) της Ε.Ε.Μ.Α.Π.Ε. (www.primarymusic.gr). Μέλος του επιστημονικού συμβουλίου “PRIME” (Πρακτική και Έρευνα στην Ολοκληρωμένη Μουσική Εκπαίδευση) της Διεθνούς Κοινότητας για τη Μουσική Εκπαίδευσης (International Society for Music Education, ISME).

 

 

International Post-Conference

Course Professional Development

April 29, 2018

10.00 – 7.30

Organized by the Laboratory of Research in Practical & Applied Philosophy, Department of Pre School Education & Educational Design, School of Humanities,

University of The Aegean,

Rhodes, Greece

Playing with "gestures":

Τhinking about aspects

of Praxial Music Philosophy in Classroom

 

Description

This International Post Conference CPD is leaning on the theme of the 1rst Biennale in Practical Philosophy: Philosophy in Praxis. The philosophical gesture: political, ethical, educational, artistic engagements (//practphil-biennale.aegean.gr/) and follows a Seminar Series under the title “Integrating Philosophy into Music” (inaugurated by the Laboratory of Research in Practical & Applied Philosophy at March 9 – 11, 2017) . CPD΄s thematic attempts for the first time to explore “gesture” in Musical Praxis and emphases the meaning of “gesture” as a way of emancipation from fixed definitions by contributing to the change of perception of musical praxis itself.

CPD΄s philosophy

Gestures and bodily expressions of any kind are the expression of the inner self and the art of living incorporates an art of gestures which culminates in an artful and purposeful performance of ‘being’. Gestures express, on a conscious as well as sub-conscious level, our emotions and, to some extent, our state of mind; furthermore, some gestures may be sub-conscious expressions of our inner self, and they may express our values and beliefs. This demonstrates that the way we use space, facial expressions and other gestures impacts on the people around us. For an art of living, one has to consciously reflect on one’s habitual gestures to discern if one is acting according to one’s values and beliefs, or contrary to them. This reflection and the active and conscious labour of shaping and modelling one’s gestures create an artful performance which allows an individual to act in an authentic manner.

It is claimed here that it is beneficial for music teachers to create space in the classroom for children to explore and experiment with gestures using techniques such as improvisation, mime and dramatic re-enactment. By acting out various diverse characters even through sound stories, students are given the opportunity to see which musical actions best fit with their own individual character. Here, the student truly becomes the artist of his or her own life and shapes it into a work of art, a conscious performance of interaction with others.

In this particular CPD students are seen as lifelong learners who need to develop musical skills and knowledge that supports the development of a beautiful life. Teachers utilizing praxial music philosophy may further enhance their classroom praxis by incorporating elements of music education in the classroom. Participants will have the opportunity to discuss philosophical and/or methodological concerns with leading presenters on the following issues:

  • To what extent Praxial Philosophy can accept a challenge that as a stake has the understanding, widening and improvement of experience in the bay of its own action in its particularity?
  • To what extent can “gesture” participate in this enlargement of experience?
  • Philosophical experience and musical experience can feed one another, co-work?
  • Which types of musical goals could be met in a situation of integration?
  • What could be the value of integrating music across the curriculum?
  • How can we communicate in music across different cultural barriers?

These questions and these practices, common in music and philosophy, however, find their end in education. Not only references to art and artists are multiplied as educational alternatives, but increasingly educational initiatives attempt to combine artistic and philosophical intervention. Our discussion will include/focus on specific elements / implications such as:   Philosophy and Music Education, Musical Understanding, Ethical Musical Thinking and Knowing, Musicing and Listening in Contexts, Ethics of Musicing and Listening in Context, Musical Expression, Ethical Dimensions, Musical-Emotional Experiences, Musical Values.

Courses will be provided in English

Registration fees

40€  General Registration

10€  Students, (undergraduates, postgraduates & Ph.D candidates)

FREE for all registered participants of the Biennale

Fees includes Certificate & Material

Program

Workshop I: 10.00 - 11.45:

Laia Viladot Vallverdú, Senior-Track lecturer, Department de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Catalonia (Spain) &

Albert Casals Ibáñez, Lecturer, Faculty of Education, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Catalonia (Spain)

CONNECTION WITH THE BIENNALE’S PROGRAM

Key note presentation: 12.00 – 1.00

 Lunch break (University dining room): 1.00 – 2.00

 Symposium οf Music: 2.00 – 4.00

(Presenters: Markus Cslovjecsek, Kaarina Marjanen,  Prof. Anastasia Siopsi,   Maria Argyriou, L.S.R. S. , Univ/ty of the Aegean)

Workshop II:  4.15 – 5.45: Kaarina Marjanen, Senior Lecturer, music- and early childhood education, Laurea University of Applied Sciences, Social Services, Finland

Workshop III: 6.00 – 7.30: Markus Cslovjecsek, Professor, PH FHNW, Switzerland

PRESENTERS΄BIO

Markus Cslovjecsek

Chair of the Dpt of “Music Pedagogy”, PH FHNW, Switzerland and  member of the Management Board of the Institute for Secondary Education, which is part of the School of Education in the University of Applied Sciences and Arts Northwestern Switzerland. Visiting professor at the Universitat Autonoma de Barcelona. Co-Editor of the book series Mousikae Paideia for Lang Publishers. He initiated the European Music Portfolio EU-Comenius Project, was a member of the steering group in EMP – A Creative Way into Languages (2009-2012) and leading partner in EMP – Sounding Ways into Mathematics (2013-2016). Together with others he founded the ISME sigPRIME on Practice and Research in Integrated Music Education and for EAPRIL a collaborative Cloud about Sounds and Arts in Transversal Learning.  Responsible for cstools GmbH where he develops innovative learning materials (i.e. creafon, soundOscope). As founder and Artistic Director he conducts the Choir Kantorei Solothurn and since 2005 with the Viatores Cantantes he offers cultural journeys all over Europe.

Albert Casals Ibáñez

Currently, he is Vice-Dean in Faculty of Education at Universitat Autònoma de Barcelona. He leads courses and seminars for in-service music and generalist primary teachers. His PhD and main line of research are focused on the relationship between music and other school subjects, always from a theory-practice approach. He is member of different networks and research groups and authored several publications in national and international journals. Among others, he participated in the board of experts of two Comenius European (Erasmus+) projects focused on interdisciplinary learning.

Kaarina Marjanen,

She graduated as early childhood music teacher & she continued her studies on music education (Master of Arts, Lic.Phil., Ph.D.). Expert on musical interaction and music teacher’s professional training especially with the focus on the early childhood field. Currently works as a senior lecturer in Laurea UAS, Southern Finland. Her working life career includes experience in many Finnish universities, international collaboration with many international projects like the European Music Portfolio (www.emportfolio.eu, 2009-2012). She is a Board member of Eapril, and a steering group member of SIG Prime, CREAT, ISME, CCE Finland, and a member of Teosto/NCB Finland. At the Eapril Board, Kaarina’s responsible portfolio field is Communication & networking (https://www.eapril.org/governance), besides the coordinating of ”Cloud 9”, a thematic group by the title ”Sounds and arts in transversal learning” (https://www.eapril.org/node/32) together with the other clouds (https://www.eapril.org/clouds).

 Anastasia Siopsi

 Professor in “Aesthetics of Music”, Music Department, Ionian University & tutor of “History of the Arts in Europe” (Degree in “European Culture”), Greek Open University. She has also a degree in Architecture (Aristoteleion University of Thessaloniki, Department of Architecture). Her main research activities include papers and lectures in international musicological conferences and several publications and contributions in collective volumes, international musicological journals and publications in Greece and abroad, mainly on German romantic music, especially Richard Wagner’s music dramas & also on modern Greek art music, especially Manolis Kalomiris’s work and aesthetic and ideological aspects at the era of the National School of Music; on music in revivals of ancient drama in modern Greece; on Greek women composers; and on issues of music education in Greek Universities

 Laia Viladot Vallverdú

Senior-Track lecturer, in the Music Education Department at Universitat Autònoma de Barcelona. Her research interests center on interaction in the music classroom, educational discourse analysis and collective music composition. She is involved in some international networks and research projects and authored several publications in national and international journals. Among others, she participated as a steering group member in two Comenius European (Erasmus+) projects focused on interdisciplinary learning.

Maria Argyriou

She is “Laboratory Staff Research Scientist” for Applied Music Pedagogy, Department of Pre School Education Sciences & Educational Design, Univ/ty of the Aegean, & Post Doc Researcher in the same Dpt. She holds a Ph.D.  ( Dpt of Music Studies of the Ionian University), & two Master of Education in Praxial Philosophy and Music Education as well  in Education with specialization in Education Leadership and Evaluation. Her literary activities include the official textbooks for Greek Music Education (School-Age Children 6-8), as well as editing scientific and pedagogical editions of the Greek Association of Primary Music Education Teachers (GAPMET, www.primarymusic.gr). Co-editor of the open access Hellenic Journal of Music, Education & Culture (HeJMEC) & editor of the journal Music in the First Grade.She is  member of ISME SIG Practice and Research in Integrated Music Education.  

Biennale+CPD_Aφίσα

Biennale+CPD_Poster

Biennale+CPD_Affiche